Menü

En Karlı Susuz Tarım Ürünleri 2023

Tarım ürünlerinin maliyeti arttıkça birçok çiftçi zor durumda kalıyor. Yakıt, gübre, tohum ve sulama maliyetleri en büyük dezavantajlardır. Ancak gelirlerini artırmak ve kârlılık elde etmek için kurutulmuş tarım ürünlerini kullanan girişimciler de var. En karlı tarım ürünlerini yetiştirmek ve mevcut durumu avantaja dönüştürmek için yeni teknolojileri kullanın. Evet, muhtemelen dönüm başına en yüksek verime sahip, yüksek getirili, tarlada yetiştirilen ürünlere bakıyorsunuz. Bu yazımızda doğru yöntemi veya alternatif ürünleri sizlerle paylaşacağız. Elbette karlı tarım ürünleri satın almak yerine mevcut geleneksel tarım yöntemlerinden vazgeçme kararı almak daha doğru olacaktır.

En Karlı Susuz Tarım Ürünleri 2023

En Karlı Tarım Ürünleri – Susuz Tarım Ürünleri

Ne yazık ki, ister büyük ister küçük olsun, hâlâ toprak analizi yapmadan tarım yapan çiftçiler var. Veya bazı kişiler uygun fiyatlara kurulabilen damlama sulama sistemleri yerine geleneksel sulama yöntemlerini tercih ediyor. Bu durumda giderek daha fazla insan en karlı tarım ürünleri nelerdir veya susuz yetiştirilebilecek tarım ürünleri gibi konuları araştırıyor. Aslında görülmesi gereken, verimli tarımsal üretim üretecek yatırımdır. Dolayısıyla patates yetiştirseniz bile para kazanmanız mümkün ve dönüm başına kazanç da yüksek oluyor. Bunu yapmak için en son tarım yöntemlerini kullanmanız gerekir.
Elbette artan maliyetler, düşük fiyatlar ve çiftçilere yapılan ödemelerin gecikmesi büyük sorunlar olarak görülebilir. Ancak bu sorunları aşmaktan başka seçeneğiniz olmadığını da bilmelisiniz. Ürününüzü büyütmeden önce onu nerede ve nasıl satacağınızı araştırmanız önemlidir. Kinoa NASA’nın tavsiye ettiği bir tarım ürünü olduğu için birçok çiftçi kinoayı yetiştiriyor ancak satacak fabrika bulamıyor. Peki çiftçilikten para kazanmak için ne yapabilirsiniz?

Getirisi Yüksek En Karlı Tarım Ürünleri Listesi

En büyük sorun piyasa fiyatı ile çiftçilerin aldığı fiyat arasındaki büyük farktır. Evet, acenteler çok para kazanabilirler. Ancak lojistik maliyetleri ve soğutma ücretleri ek maliyetler yaratmaktadır. Organik tarım, hidroponik veya topraksız tarım yapsanız bile bu gerçek değişmez. Ancak iş projelerini tarladan sofraya üretmek, otomasyon sayesinde işçilik maliyetlerini azaltmak, toprağa en uygun ürünü bulmak gelirinizi en az 2-3 kat artıracaktır. Şimdi 2023 yılının en kârlı tarım ürünleri sıralamasını ele alalım.
Yüksek verimli tarım ürünleri arayan girişimciler için aşağıdaki tarım iş fikirlerini listeledik. Bu listedeki mahsulleri su olmadan yetiştirmek imkansızdır. Yetiştirme teknolojisine yalnızca farklı yollarla ulaşılabilir. Örneğin; tarlada çilek yetiştirebileceğiniz gibi topraksız da çilek yetiştirebilirsiniz. Ancak hidroponik ürün arıyorsanız aşağıda listelenen ürünler arasında en az su gerektiren ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi tarım girişimcilerine ilham verebilecek bazı ürünleri paylaşalım.
2023 yılının en karlı tarım ürünleri listesi:

Muz Yetiştiriciliği
Zencefil Yetiştiriciliği
Trüf Mantarı Toplayıcılığı
Kuzu Göbeği Mantarı Yetiştiriciliği
Kuşkonmaz Yetiştiriciliği
Aloevera Yetiştiriciliği
Pitaya Yetiştiriciliği
Ananas Yetiştiriciliği
Enginar Yetiştiriciliği
Guava Yetiştiriciliği
Mango Yetiştiriciliği
Çilek Yetiştiriciliği
Patlıcan Yetiştiriciliği
Ayçiçek Yetiştiriciliği
Domates Yetiştiriciliği
Üzüm Yetiştiriciliği
Karpuz Yetiştiriciliği
Tıbbi Bitki Yetiştiriciliği
Kinoa Yetiştiriciliği
Lavanta Yetiştiriciliği
Yaban Mersini Yetiştiriciliği
Avokado Yetiştiriciliği
Sarımsak Yetiştiriciliği
Stevia Yetiştiriciliği
Haşhaş Yetiştiriciliği
İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği
Kiraz Yetiştiriciliği
Bambu Yetiştiriciliği
Kivi Yetiştiriciliği
Safran Yetiştiriciliği
Ginseng Yetiştiriciliği
Fide Yetiştiriciliği

“Susuz tarım ürünleri, tarlada karlı ürünler, serada yetiştirilen karlı tarım ürünleri ve en karlı tarım ürünleri”nin tam ve detaylı listesini sizlerle paylaştık. Bu ürünleri profesyonelce yetiştirirseniz para kazanabilirsiniz. Birçok kişi domates ve patlıcandan para kazanılır mı diye sorabilir. Para kazanmak için kilogram başına fiyata değil, yetiştirdiğiniz ürünün verimine bakmalısınız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.