Menü

Galaxy S3 Cyanogenmod 11 Yükleme

Galaxy S3 Cyanogenmod 11 Yükleme Yazıya Cyanogenmod ne işe yarar,nedir ,ne değildir diyerek başlayayım. Cyanogenmod çoğu firmanın güncelleme desteğini kestiği telefonlarımıza kendi hazırladıkları ROM'ları yeni Android sürümleri ile bize sunan geliştirici topluluğunun hazırladığı ROM'un adıdır. Bize saf Android'i sunar. 0 LAG, 0 KASMA Maximum PERFORMANS içindir.Ram tüketimi düşüktür. Telefon hız kesmez. Şarjın çabucak bitmez. Ve bunun yanında saymakla bitmeyecek özellikleri barındırır. Bu işlemi yapmak için bize neler lazım olacak hemen söyliyeyim. S3 için root dosyası,odin programı,s3 için cwm ve tabiki son olarak Cyanogenmod 11 dosyası ve Gapps dosyamız. Konumuzun devamında tüm du linklere ve işlemimizin nasıl yapıldığını göreceksiniz. 

 

İşlem sırasında lazım olan dosyaları aşağıda bulabilirsiniz.

S3 Root Dosyası 

Odin

Cwm

– Gapps

– Cyanogenmod 11 Güncel Olan

Şimdi ilk yapmamız gereken şey herşeyden önce cihazımızın EFS Yedeğini almak. Bunun nasıl yapılacağını ise http://www.tahaerakay.com/galaxy-s3-efs-yedegi-alma-ve-geri-yukleme buradaki yazımda anlattım.

Cihazımızın bir güzel efs yedeğini aldıysak şimdi diğer işlemlere geçebiliriz. Cyanogenmod yükleyebilmemiz için cihazımızı rootlayarak işe başlayacağız. Şöyle bir durum var efs yedeğini alırken rootlama işlemi yapılıyor zaten.Efs yedeğini alanlar tekrardan rootlamasına gerek yok cihazını. Eğer efs yedeği daha önce alındıysa yada almak istemiyorsa (ki ben şiddetle tavsiye ederim) rootlama işlemine geçebiliriz. Root işlemi http://www.tahaerakay.com/samsung-galaxy-s3-root-yapma şuradaki yazımda anlattım nasıl yapılacağını.

Rootlama işlemide bittiyse 3. işleme geçebiliriz. 3. adım CWM yükleme işlemi olacak. ROOT olayıyla tamamen aynı. ROOT'lama işlemindeki her şeyi aynen yapıyoruz ama bu sefer CWM dosyasını seçiyoruz. Yani pda bölümünde busefer cwm dosyasını seçip yükleme yapıyoruz.

Bir diğer adım rehber yedeğimizi almak olacak. Rehber Yedeği almamız şart yoksa tüm numaralar uçar. Kies'ten alınan yedeği Cyanogenmod'a aktaramazsınız. MCBackup – My Contacts Backup adlı programı Play Storeden indirin. Backup diyin ve mail olarak kendinize atın yedek dosyasını.

Şimdi birkaç adım kaldı yapacağımız ve Cyanogenmod'a kavuşacağız. İndirdiğimiz Cyanogenmod ve Gapps dosyaslarını telefona bilgisayardan .rar halinde atın. [ZATEN .RAR HALİNDE İNDİ] Tabiiki Rehber yedeğinizide… Harici kart kullanıyorsanız ona atmanızı öneririm.

-Telefonu bu sefer ses açma + home tuşu + güç tuşuna basılı tutarak açıyoruz. 

-Ekrana CWM ekranı gelecek.

-Ekrandan wipe cache partition sonasında , wipe data/factory reset yazılarını seçiyoruz ve Wipe işlemi bitti. 

-Sonra install zip > choose zip from sdcard > /0 > (Cyanogenmod dosyamız) Seçiyoruz 

-Cyanogenmod hazır ama Google uygulamalarını da yükleyelim. 

-install zip > choose zip from sdcard > /0 > (Gapps dosyamız) Seçiyoruz 

-Herşey hazır!

********************

-Telefon açıldıktan sonra ilk günkü gibi Ülke, saat, dil vs… Şeyler soracak. Bunları güzelce halledin. Cyanogenmod e-mail üyelik onlarıda yapın. 

-Rehberi yükleyip bir ohhh çekelim 

-Menü > Dosya Yöneticisi > (Rehber yedeği Dosyanız) ….. Rehberiniz geri geldi. 

-Ayarlara gidin bir kurcalayın kendi kişisel ayarlarınızı yapın. 

Tüm bu işlemleri eksiksiz ve sırasıyla yaptıysanız sorunsuz bir şekilde yükleme yapmış ve sıkıntısız kullanıyor olmanız gerekir. Ancak bu işlemler klon imei kullananlarda sorun çıkartabilir. Modem ağda kayıtlı değil hatası alabilirsiniz. Eğer böyle bir hata alırsanız yapmanız gereken almış alduğunuz EFS yedeğini geri yüklemek. Demiştim size efs yedeklemesi önemli diye. Eğer efs yedeğiyle uğraşmam ben hazı daha kısa yolu yokmu falan derseniz onuda sizle paylaşıcam. http://www.tahaerakay.com/galaxy-s3-modem-agda-kayitli-degil-sebeke-hatasi-cozumu burdaki konumda gerekli şeyleri anlattım. Burda yapmanız gereken zuluman patch modem dosyasını indirip telefon hafızasına yada harici kartınıza atıp aynı gapps yada Cyanogenmod 11 dosyalarını kurduğunuz gibi CWM'den açıp dosyayı bulup yükle demek. 

 

Yorumlar 2

  • CWM odin ile root yaparken yüklendi tekrar yüklemem gerekirmi?

  • Hayır gerekli değil. Birkere yüklemeniz yeterli. Micro sd kartınıza gerekli dosyaları atın cwm modunda açın ve zip/install kısmından yüklemenizi yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.