Menü

HTC Magic İncelemesi

HTC Magic İncelemesiHTC, ilk Android işletim sistemli telefonu olan Dream modelini Google ile birlikte piyasaya sürmüştü, HTC ikinci  Android işletim sistemli telefonunu da hazırlamış durumda, bu modelin adı ise Magic (diğer advertı Sapphire).

İki modelin market açısından farkı, DREAM modelinin piyasaya T-cellular ile Magic’in ise Vodafone ile çıokıyor olması. HTC Dream modeli, T-mobile ile ilişkisi nedeni ile piyasalarda T-cell G1 ismiyle boy gösterirken, bir çgood enough yerde sadece G1 veya Google cellphone olarak da adlandırılmıştır.

HTC Magic 113 x 55 x thirteen.65 mm boyutlarında, oldukça hafif (118.5 gr), taşıması ve kullanması çadequate rahat bir telefon. Ayrıca ince yapısı ve parlak yüzeyi ile şıok bir görünüme sahip. Büyüokay bir ihtimalle tüm Android işletim sistemli telefonlarda göreceğimiz bol miktarda (5 adet) fiziksel düğmeye sahip, ancak zarif metalik tuşları bu tuş kalabalığının çirkin bir hal almasını engellemiş. Tuşların ortasında kullanmaya çadequate alışamadığım bir de ışıklı iz topu bulunuyor.

Bununla birlikte HTC’nin internet sayfalarında ve başka kaynaklarda, ufak tefek değişikliklerle, farklı görünümlerde HTC Magic fotoğrafları görmek mümkün. Kiminde renk, kiminde tuş sayısı, kiminde tuş şekli birbirinden farklılıokay gösteriyor:

Cihazda donanım olarak

  • Micro SD kart yuvası,
  • three.2 Mega pixel kamera,
  • Yerçekimi sensörleri,
  • Dijital pusula,
  • Bluetooth
  • WI-FI
  • 3G
  • GPS

desteği bulunuyor. Hemen belirteyim pilini çıkartmadan sd kart değişikliği yapılabiliyor ama sim kart değişikliği yapılamıyor.

Cihaz standart bir mini usb girişine sahip bu sayede bilgisayarınızdan sd kartınızı bir usb disk olarak görüp kullanabiliyorsunuz, usb girişi aynı zamanda cihazı şarj etmek için kullanılıyor, bu çok yetenekli yuva kulaklıok için de kullanılıyor, bununla birlikte cihaz standart kulaklıkları desteklemiyor.

three.2 inch liquid crystal display ekranı 320&occasions;480⊤lik bir çözünürlük sunuyor, tabi ki ekranı dokunmatik. Cihazın ergonomisini arttıran boyutları ekranın küçülmesine neden olmuş, three.5 inch daha kullanışlı olabilirdi diye düşünüyorum. HTC Dream modelinde olduğu gibi fiziksel bir klavyesi yok, sanal klavye kullanmak durumundayız ki ekran boyutları bunu bir nebze zorlaştırıyor.

Kamerası three.2 mega pixel ve oto fokus özelliğine sahip ama fotoğraf çekme programı zayıf noktalardan biri.  Hareketli cisimlerin fotoğrafını çekmek neredeyse mümkün değil, tepki süresi çok uzun.

HTC Dream (G1)‘de olduğu gibi Android işletim sistemine sahip ancak bazı ek uygulamalar ve mevcut uygulamalarda iyileştirmeler içeriyor. Yani HTC Magic için özelleştirilmiş bir işletim sistemi kullanılmış. Örnek vermek gerekirse:

  • Sanal klavye desteği eklenmiş
  • alternate desteği eklenmiş
  • Video kaydedici ve oynatıcı uygulamaları eklenmiş
  • PDF gösterici uygulaması eklenmiş

Sanal klavye yatay konum destekleyen uygulamalarda rahatlıkla kullanılabiliyor ama dikey konumda tuşlar bir hayli oküçülüyor, özellikle uzun yazılar yazmaya kalktığımda çok zorluklar çektiğimi söyleyebilirim.

trade desteği ise gerçekten çok başarılı, tanımı yaptıktan sonra telefonun kişiler, takvim uygulamalarıyla otomatik olarak entegre oluyor,  lively sync teknolojisi ile anında maillerinizi alabiliyorsunuz.

İsterseniz ayrıca Google hesabınızı da tanımlayıp, takvim ve kişiler uygulamasında hem Google hem de exchange Server‘dan gelen bilgilere ulaşabiliyorsunuz.  İsterseniz bu iki hesabın senkronizasyon ayarlarını ayrı ayrı düzenleyebiliyorsunuz, mesela takvim bilgileri change ile senkron olsun ama kişilerim Google ile diyebiliyorsunuz.

Birden fazla sistem ile senkronizasyon karışıklığa neden olmuyor, çünkü bunu kolayca yönetebiliyorsunuz, mesela hem Google hem de change tanımları yaptıysanız her birinden gelen takvimler ayrı ayrı renklerde gösteriliyor ve istediklerinizi kaldırıp istediklerinizi ekleyebiliyorsunuz.

HTC Dream üzerinde çalışan Android işletim sisteminde video kaydedici bulunmamaktaydı, HTC Magic ile bu eksiklik de giderilmiş. Ayrıca PDF gösterici ile hem sd kartınızda bulunan PDF’leri hem de maillerinizde attachment olarak gelen PDF dosyalarını görüntüleyebiliyorsunuz.

Yeni eklenen uygulamaların dışında iyileştirilen uygulamalar da var, mesela call Log uygulaması gerçekten şıokay bir görünüme kavuşmuş, ayrıca tüm uygulama ikonları yeniden düzenlenmiş, fotoğraf gösterici ve tarayıcı yatay konumu otomatik algılar hale gelmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.